Krasjes op je auto verwijderen met tandpasta
Ten eerste moet je uitzoeken hoe diep de kras op je auto is door er met je vingers overheen te gaan. Als je vingernagels niet blijven haken, zit de kras in de blanke laklaag en kan tandpasta misschien helpen: Was en droog het getroffen gebied om ervoor te zorgen dat je geen vuil of viezigheid in de kras wrijft en het erger maakt. Gebruik een warm sopje en spoel het af voordat je het afdroogt met een schone, droge doek. Je neemt vervolgens een vochtige microvezeldoek en knijpt er ongeveer een hoeveelheid tandpasta ter grootte van een erwt op. Wrijf de tandpasta in een cirkelvormige beweging in de kras en oefen net genoeg druk uit om ervoor te zorgen dat de tandpasta goed over het aangetaste gebied wordt verdeeld. Als je klaar bent met het uitwrijven van de krassen, spoel je het gebied grondig af met zeepwater om ervoor te zorgen dat je overtollige tandpasta verwijdert. Droog vervolgens af met een droge microvezeldoek. Als de krassen achterblijven, herhaal je het proces tot twee keer toe. Zorg ervoor dat je tussen de behandelingen door spoelt en droogt om je voortgang te controleren.
Autolak voor krasjes
Een andere welbekende manier voor krasjes op je auto verwijderen is met autolak. Dit werkt beter of wat diepere krasjes. Was en droog je auto grondig. Daarna plak je het reparatie gebied af met plakband om de omliggende verflaag te beschermen. Schuur vervolgens het bekraste gebied in één richting met schuurpapier. Daarna breng je een laag auto primer aan volgens de product instructies. Nadat de primer is opgedroogd, verf je de autolak volgens de product instructies. Dit kan met een lakstift of een spuitbus. Nadat de verf is opgedroogd, breng je een toplaag aan volgens de productintroducties. Nadat de toplaag is opgedroogd, zal je het gebied moeten polijsten met een polijstmiddel totdat het overeenkomt met de rest van je auto.
Doe het zelf of toch hulp?
Het belangrijkste bij het verwijderen van krasjes op je auto is het inschatten van de diepte van de kras in kwestie. In sommige gevallen zal het zelf proberen op te lossen het namelijk niet beter maken, of soms zelfs verergeren. Het is goed om daar alvorens rekening mee te houden!